Deeper Thought

Pr, marketing, internet web 2, TV, hírek, filmek. Mindez tőlem az én szemszögemből.

Friss topikok

Címkék

ajánló (2) biztonság (1) buli (1) elso (1) etnikum (1) fesztivál (1) fiatalsag (1) film (1) hotel (1) internet (3) it (1) közélet (1) közösségi (1) kütyü (1) média (6) modern (1) network (1) nincs (1) party (1) samsung (1) social (1) szájt (1) telefon (1) turizmus (1) tv (1) twitter (1) újság (1) velemeny (1) web (1) web2 (1) weboldal (1) wifi (1) zene (1) Címkefelhő

Last Fm

Vágópadon a karikákért

2008.01.07. 16:58 | t3Ch | Szólj hozzá!

Címkék: média tv film

Lassan 5 éve már, hogy abbahagytam a rendszeres TV nézést. A szobám felszerelései között helyet kap még, de többnyire dísztárgyként szolgál ( egy hasznát azért veszem: TV outos vieókártya ugye :D ). Szóval a kereskedelmi tévék maszlagát meguntam és akkor fordultam a net felé. Ott úgyis megvan minden, és akkor nézem amikor akarom (reklám és vágás nélkül).

Itt a digitális korszak, amivel a TV-knek is lépést kell tartaniuk ugye és a vetített tartalmak felkerülnek online is a TV-k honlapjaira. Úgyhogy szabadon nézhető ha egy műsor érdekel. ha meg valamit nem raknának fel arra ott a torrent... Az online verziókban pedig ha benne is hagyják a reklámot, azok elég könnyen áttekerhetőek. Aki nem tudná annak elárulom, ha a lejátszás megkezdésénél nyomsz egy pause gombot és vársz 1-2 percet, mondjuk addig böngészel tovább más oldalon, szépen bepuffereli a mozgóképet és akadás nélkül nézhető a felvétel.

De ami miatt írok az most inkább a leszokás mivolta. A kereskedelmi tévék szuper néző vesztős stratégiája a filmek megvágása. Ez az ami igazán fusztrált már régebben is (persze sok más dolog mellett). Gátlástalan módon a tévék kivágnak jeleneteket a filmekből, csak azért, hogy épp beférjen egy bizonyos karikába. Azaz 12-16. Mert ugye 18-ban minden mehet. Ez gyakorta olyan szinten leépíti a filmet, hogy nem alkot értelmes egészet sem. Csa, hogy pár példát említsek amik mostanában voltak. Szikla (szívbeszúrós jelenet), Trója (sarkon lövés), Starship troopers (hol kezdjem). Ráadásul a legutolsót úgy tették, hogy 22:00 után kezdődött. Kérdem én minek. Mert az még rendben, hogy 20:00 körül megvágják, mert karika meg gyerekek, de ez is nézettség miatt történik. De tíz után már minden mehetne, és mégis.

A szegényes filkínálatról már szintén nehéz beszélni, mivel többnyire Z kategóriás filmek Y kategóriás szereplőkkel kerülnek vetítésre, és a havi két premierre büszkék a csatornák (ezek a filmek is legalább 2-3 évesek). Nos többek között ezért sem nézek már tévét. Most épp az a verseny meg, ki tud több sorozatot felhalmozni. Semmi egyéni ötlet, semmi kreativitás a csatornákban, mert ugye a "széf" című opuszt nehezen lehet akárcsak gyenge elégségesnek is nevezni. Pedig az első adásba még leszbikusokat is benyomtak, hátha az majd vonzza az embereket. Valószínűleg nagy bukásnak néz elébe a műsor...

A bejegyzés trackback címe:

https://trendspotter.blog.hu/api/trackback/id/tr55288375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása